Termenii și Condițiile

  1. Definitii

   

  Site-ul www.cadourifoto.ro este proprietatea Photo Gifts Shop SRL, organizata conform legilor din Romania, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J29/1756/2020, CUI 43116573, adresa email: office@cadourifoto.ro

  Cont Bancar: RO87 INGB 0000 9999 1074 9758 deschis la ING Romania

  Site-ul www.cadourifoto.ro este un site de comert electronic care ofera spre vanzare prin intermediul Internetului cadouri personalizate si nepersonalizate.

  SITE: Domeniul: www.cadourifoto.ro si subdomeniile acestuia.

  CONTINUT are urmatoarea definitie:

  • toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
  • continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR, MEMBRILOR sau CLIENTILOR sai de catre CADOURI FOTO prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al CADOURI FOTO UTILIZATORULUI, MEMBRILOR sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate de catre acesta;
  • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de CADOURI FOTO intr-o anumita perioada;
  • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care CADOURI FOTO are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si care apar pe SITE;
  • date referitoare la CADOURI FOTO sau alte date privilegiate ale acesteia.

  SERVICIU – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITE-ului, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand totodata si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

  UTILIZATOR – Persoana fizica sau juridica (de drept public sau privat) care are sau obtine acces la CONTINUT ca vizitator al site-ului pentru vizualizarea acestuia, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) fara sa implice existenta unui acord scris de utilizare intre CADOURI FOTO si fara sa necesite neaparat crearea si utilizarea unui CONT. Utilizand website-ul www.cadourifoto.ro, UTILIZATORUL este implicit de acord cu prezentele “Termeni si Conditii”. In caz contrar acesta are dreptul de a renunta oricand la utilizarea acestui SITE.

  MEMBRU – Persoana fizica sau juridica (de drept public sau privat) care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre CADOURI FOTO si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

  CLIENT – Persoana fizica sau juridica (de drept public sau privat) care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, ulterior crearii CONTULUI de MEMBRU si lansarii si primirii unei comenzi.

  CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul catre zone restrictionate ale SITE-ULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

  DOCUMENT – prezentul fisier “Termeni si Conditii”

  COMANDA – exprimarea dorintei de achizitionare a unuia sau mai multor produse si/sau servicii prin intermediul site-ului www.cadourifoto.ro, realizata de un CLIENT care isi doreste ca produsul(ele) respective sa fie livrate la adresa mentionata in formularul de contact.

  COMANDA SPECIALA – este o COMANDA de produse personalizate sau confectionate la cerere, in cantitati sau dimensiuni diferite fata de cele aflate in stoc, care pot fi realizate cu elemente din design-ul produselor prezentate pe SITE sau care incorporeaza anumite imagini trimise de catre CLIENT

  CONTRACT LA DISTANTA – conform definitiei cuprinse in O.G.34/2014,art.7, contractul la distanta este încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul; este COMANDA realizata pe site-ul www.cadourifoto.ro si confirmata de catre Photo Gifts Shop SRL verbal (telefonic) sau electronic (email), fara a necesita o confirmare de primire din partea cumparatorului. Comanda neconfirmata de catre Photo Gifts Shop SRL nu are valoarea unui Contract.

  NEWSLETTER /ALERTA – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre CADOURI FOTO intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea CADOURI FOTO cu referire la informatiile continute de acesta (mentinere preturi, promotii, lichidare stocuri, etc.) daca anumite situatii aparute necesita schimbari inopinate.

  TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre CADOURI FOTO de la/catre CLIENT, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre CADOURI FOTO sau prin sistemele ramburs ale firmelor de curierat, indiferent de modalitatea de livrare.

  Comandarea oricarui produs si/sau serviciu de pe SITE implica acceptarea prezentului DOCUMENT. Fiecare CLIENT isi da acordul prin bifarea casutei “Sunt de acord cu ‘Termenii si Conditiile” inainte de confirmarea efectiva a comenzii. Tranzactiile sunt conforme cu conditiile stipulate de art 9 din Legea comertului electronic 365/2002. Confirmarea unei comenzi (prin click pe butonul „Plaseaza comanda”), are statut de semnatura electronica, in sensul art.4 pct.3 din Legea semnaturii electronice nr. 455/2001, avind aceeasi valoare cu o semnatura olografa.

  Prezentul DOCUMENT are rol de contract intre CADOURI FOTO si CLIENT si se aplica tuturor comenzilor realizate prin intermediul SITE-ului. Clientul se obliga sa ia la cunostinta prezentele “Termeni si conditii” inainte de a realiza o COMANDA.

   

  1. General

   

  2.1. DOCUMENTUL stabileste termenii si conditiile de utilizare ai SITE-ULUI/ CONTINUTULUI/ SERVICIULUI de catre UTILIZATOR, MEMBRU sau CLIENT, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre CADOURI FOTO si acesta. Prezentele termeni si conditii contin dispozitii obligatorii pentru orice UTILIZATOR inregistrat sau neinregistrat pe SITE.

  2.2. Accesarea, vizitarea si vizualizarea CONTINUTULUI acestui SITE este permisa tuturor UTILIZATORILOR, statutul de MEMBRU al acestui site este la libera alegere. Folosirea, inclusiv, dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea continutului si a SERVICIULUI, implica aderarea MEMBRULUI sau CLIENTULUI la prezentele “TERMENI SI CONDITII” in afara de cazul in care continutul respectiv nu are alte conditii de folosire distinct si separat formulate. CLIENTUL se obliga sa urmareasca permanent actualizarile si completarile capitolului “TERMENI SI CONDITII”. In cazul aparitiei unor neintelegeri se aplica capitolul “TERMENI SI CONDITII” valabil in momentul aparitiei neintelegerii intre parti si a notificarii acesteia in scris catre CADOURI FOTO, cu confirmare de primire.

  2.3.  Accesul la SERVICIU se face exclusiv prin accesarea site-ului public disponibil www.cadourifoto.ro.

  2.4. Prin folosirea SITE-ULUI/ CONTINUTULUI sau SERVICIULUI, UTILIZATORUL/ MEMBRUL sau CLIENTUL este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg din folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse de catre acesta SITE-ULUI/ CONTINUTULUI/ SERVICIULUI, CADOURI FOTO sau oricarui alt tert cu care CADOURI FOTO are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

  2.5. In cazul in care UTILIZATORUL/ MEMBRUL/ CLIENTUL nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru DOCUMENT, atunci:

  2.5.1. Acesta renunta la accesul la SERVICIU si la alte servicii oferite de CADOURI FOTO prin intermediul site-ului, la primirea de newslettere/ alerte si/sau comunicari din partea CADOURI FOTO de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara sa implice nici o garantie ulterioara din partea CADOURI FOTO.

  2.5.2. CADOURI FOTO va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

  2.5.3. CLIENTUL/ MEMBRUL poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta DOCUMENTUL, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

  2.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze CADOURI FOTO sau sa foloseasca legaturile (link-urile) din continutul primit de la CADOURI FOTO destinate acestui scop.

  2.7. CLIENTUL nu poate sa revoce unilateral acordul exprimat in favoarea DOCUMENTULUI pe perioada derularii unui CONTRACT sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor CONTRACTELOR neonorate fata de CADOURI FOTO .

  2.8. In cazul in care CLIENTUL a achitat contravaloarea tuturor CONTRACTELOR neonorate fata de CADOURI FOTO si isi revoca acordul exprimat in favoarea DOCUMENTULUI pe perioada derularii unei COMENZI, CADOURI FOTO va anula COMANDA acestuia fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

  2.9. Statutul de MEMBRU/ CLIENT este adresat doar persoanelor fizice care au cel putin 18 ani, care s-au inregistrat corespunzator si care nu au fost suspendate sau inlaturate de catre CADOURI FOTO din baza de date, indiferent de motiv. Posibilitatea de a comanda online pe acest SITE este disponibila doar persoanelor cu domiciliul in Romania. Devenind MEMBRU, acestia confirma ca indeplinesc toate conditiile mentionate. CADOURI FOTO si SITE-ul www.cadourifoto.ro isi desfasoara activitatea si livreaza in prezent doar pe teritoriul Romaniei.

   

  1. Continut

   

  3.1. Tot continutul, incluzand, dar nelimitandu-se la imagini statice/ dinamice, stilizate, logo-uri, grafica, simboluri comerciale, texte si/sau continut multimedia prezentate pe SITE, sunt proprietatea intelectuala a CADOURI FOTO sau, cand este cazul si se mentioneaza expres, a unor terti (caz in care continutul poate fi urmat de titlul de proprietate original si/sau de orice alta nota ceruta de proprietarul de drept al respectivului continut, pentru care CADOURI FOTO se obliga sa detina licenta de utilizare si/sau publicare).

  CONTINUTUL este protejat conform drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Design-ul site-ului este proprietatea SC Photo Gifts Shop SRL, protejata de Legea dreptului de autor si a proprietatii intelectuale si industriale. Folosirea fara acordul scris al Photo Gifts Shop SRL a oricaror elemente mentionate se pedepseste conform legilor in vigoare. Programele informatice folosite pe acest site sunt proprietatea Photo Gifts Shop SRL (sau a furnizorilor sai de programe) si sunt protejate de Legea dreptului de autor.

  3.2. UTILIZATORULUI, MEMBRULUI sau CLIENTULUI nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de CADOURI FOTO, includerea oricarui continut in afara site-ului CADOURI FOTO, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al CADOURI FOTO asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al CADOURI FOTO.

  3.3. Orice continut la care MEMBRUL sau CLIENTUL are sau/si obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta DOCUMENTULUI, caz in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre CADOURI FOTO si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea CADOURI FOTO cu referire la acel continut.

  3.4. UTILIZATORUL/ MEMBRUL/ CLIENTUL poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile DOCUMENTULUI.

  3.5. In cazul in care CADOURI FOTO confera MEMBRULUI sau CLIENTULUI dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care MEMBRUL are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea CADOURI FOTO pentru respectivul MEMBRU, CLIENT sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

  3.6. Nici un continut transmis catre UTILIZATOR, MEMBRU sau CLIENT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea CADOURI FOTO si/sau al angajatului CADOURI FOTO care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

  3.7. Este interzisa orice fel de utilizare a CONTINUTULUI in alte scopuri decat cele permise expres prin DOCUMENT sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

  3.8. In cazul onorarii unei Comenzi speciale care foloseste alte imagini decat cele regasite in design-ul produselor de pe SITE, CLIENTUL garanteaza ca este proprietarul imaginilor transmise, conceptului, ca este imputernicit sa le foloseasca, ca dispune de toate drepturile de autor pentru a solicita realizarea comenzii. Acesta garanteaza ca imaginile sunt conforme cu legile, nu violeaza drepturile de proprietate intelectuala si nu au un continut ilicit, nu prezinta incitare la ura, violenta, etc.

   

  1. Contact

   

  4.1. CADOURI FOTO publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre CLIENT sau MEMBRU.

  4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau detaliile serviciului prezentate pe site, MEMBRUL sau CLIENTUL permite CADOURI FOTO sa il contacteze prin orice mijloace disponibile, incluzand mijloacele electronice.

  4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta un angajament de nici un fel din partea CADOURI FOTO de a contacta MEMBRUL sau CLIENTUL.

  4.4. Accesarea site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate CADOURI FOTO se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil MEMBRULUI sau CLIENTULUI si CADOURI FOTO, considerandu-se astfel ca acesta consimte la primirea notificarilor din partea CADOURI FOTO prin modalitati electronice si/sau telefonice, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

  4.5. CADOURI FOTO isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

   

  1. Newslettere si alerte

   

  5.1. In momentul care MEMBRUL sau CLIENTUL isi creaza un cont pe site, prin acceptarea DOCUMENTULUI “TERMENI SI CONDITII”, poate opta si pentru primirea de NEWSLETTERE si/sau ALERTE din partea CADOURI FOTO, daca acest lucru este disponibil.

  5.2. Datele preluate de la MEMBRU in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor pot si vor fi folosite de catre CADOURI FOTO in limitele “Politicii de confidentialitate si securitate a datelor cu caracter personal”.

  5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre MEMBRU sau CLIENT se poate face in orice moment. Se va trimite un mail cu textul DEZABONARE la mailul: office@cadourifoto.ro

  5.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru DOCUMENT.

  5.5. CADOURI FOTO isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date a oricarui MEMBRU sau CLIENT care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara niciun angajament ulterior din partea CADOURI FOTO, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

  5.6. CADOURI FOTO nu va include in newslettere si/sau alerte transmise MEMBRULUI sau CLIENTULUI nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al CADOURI FOTO la momentul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor.

   

  1. Politica de confidentialitate si de securitate a datelor cu caracter personal

   

  Photo Gifts Shop SRL, in calitate de autor si administrator al site-ului www.cadourifoto.ro garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic de catre clienti in momentul inregistrarii acestora pe site. Aceste informatii vor putea fi folosite pentru a trimite UTILIZATORILOR/ MEMBRILOR/ CLIENTILOR sai confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc., numai cu acordul prealabil al acestora.

   

  Politica de utilizare Cookie-uri pe www.cadourifoto.ro

  Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web si apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre navigator, de fiecare data cand acceseaza acel server. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului). Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum si pentru urmarirea comportamentului utilizatorilor; aplicatii tipice sunt retinerea preferintelor utilizatorilor si implementarea sistemului de „cos de cumpărături”. Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Cadouri Foto pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online si istoricul cosului de cumparaturi. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ajuta la intelegerea modalitatii in care un utilizator beneficiaza de www.cadourifoto.ro, permitand imbunatatirea structurii si continutului dar excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

   

  Cadouri Foto foloseste doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe (fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei/browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator. Cookie-urile folosite de partenerii operatorului unei pagini web, incluzand fara limitari utlizatorii paginii web, fac obiectul Politicii de Confidentialitate respective.

   

  O vizita pe www.cadourifoto.ro poate plasa: Cookie-uri de performanta a site-ului, Cookie-uri de analiza a vizitatorilor, Cookie-uri pentru geotargetting, Cookie-uri de inregistrare, Cookie-uri pentru publicitate sau Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

   

  Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator si sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele. In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand cookie-urile sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale www.cadourifoto.ro. Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile; dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

   

  Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor:

  •          Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
  •          Acces adaptat pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.
  •          Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
  •          Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

   

  Securitate si probleme legate de confidentialitate Cookie-urile NU sunt virusi si folosesc formate tip plain text; nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Intrucat cookie-urile pot fi folosite pentru scopuri negative deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, fiind folosite ca o forma de Spyware (spionaj privind activitatea consumatorului), multe produse anti-spyware marcheaza cookie-urile in mod constant pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

   

  In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Este foarte important ca Utilizatorul sa aleaga metoda cea mai potrivita de protectie a informatiilor personale si sa:

  Particularizeze setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.

  Seteze termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.

  Ia in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.

  Instaleze si sa actualizeze constant aplicatii antispyware.

   

  Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Se recomanda actualizarea programelor de navigare in mod constant, pentru ca multe dintre atacurile bazate pe cookie-uri se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului.

   

  6.1 Prin crearea CONTULUI, fiecare MEMBRU sau CLIENT isi exprima acordul ca CADOURI FOTO sa colecteze si sa administreze datele cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea Legii nr. 677/2001. Astfel, conform cerinţelor pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, Photo Gifts Shop SRL, prin intermediul siteului www.cadourifoto.ro are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza MEMBRII sau CLIENTII despre ei insisi sau despre un membru al familiei sau o altă persoană.

  Scopul colectării datelor este:

  – pentru asigurarea accesului UTILIZATORULUI/ MEMBRULUI/ CLIENTULUI  la furnizarea serviciilor sau produselor prezentate pe site

  – pentru reclama, marketing-ul (inclusiv marketingul direct) si publicitatea site-ului si a produselor si serviciilor sale (trimiterea newslettere-lor si alertelor prin mijloace electronice) constand in efectuarea de comunicari comerciale privind comercializarea produselor si serviciilor publicate pe site, prin orice mijloc de comunicare, mai putin apelarea automata care nu necesita interventia unui operator uman.

  –  pentru confirmarea, expedierea, facturarea si plata comenzilor, incluzand procesarea comenzilor sau a cererilor utilizatorului, recuperarea debitelor, etc.

  –  pentru creeare de produse noi, imbunatatire produse existente prin cererea si procesarea feedback-ului de la CLIENTI

  – pentru a putea sugera produse care noi credem ca te-ar putea interesa

  – pentru a putea sa te anuntam de diferite promotii sau produse noi (atunci cand ti-ai dat acordul), prin urmatoarele metode : email, telefon, SMS, posta, si/sau social media. Optiunea de dezabonare este disponibila in fiecare email / contul utilizatorului, sau poate fi comunicata pe orice cale unui operator angajat al CADOURI FOTO ce va face operatiunea manual.

  – pentru servicii de comunicatii electronice intre CADOURI FOTO si CLIENT/ MEMBRU: rezolvarea problemelor de orice natura sau anularilor  referitoare la o comanda sau un contract,  la serviciile sau produsele achizitionate de catre CLIENT/ MEMBRU, solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea/depistarea fraudelor, contactarea CLIENTULUI  la cererea sa voluntara sau stocarea si procesarea acelor informatii care ajuta Photo Gifts Shop SRL sa-si imbunatateasca relatia cu clientii necesara departamentului de Relatii cu Clientii.

   

  CLIENTUL/ MEMBRUL este obligat să furnizeze unele date personale pentru gestionarea si expedierea comenzilor facute de catre acesta. Refuzul determină incapacitatea societatii CADOURI FOTO de a onora comenzile plasate. MEMBRUL/ CLIENTUL este raspunzator de pastrarea confidentialitatii datelor de acces ale contului si de utilizare a propriului cont, indiferent daca autentificarea se face sau nu cu voia sa.

   

  Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către SITE şi sunt accesibile unui numar limitat de angajati ai CADOURI FOTO.

  Datele personale ale MEMBRILOR vor fi folosite numai în scopul declarat al acestui SITE. Ne obligam sa nu facem publice, sa nu vindem sau sa facem schimb cu bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale utilizatorilor acestui SITE si sa nu divulgam adresa dumneavoastrã de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site.

  Exprimarea “Doriţi să primiţi informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de SC Photo Gifts Shop SRL” sau alte exprimari echivalente care pot sa apara in comunicarea dintre SITE si dumneavoastra la un moment dat sunt egale cu “Abonarea la newsletter” pe care o puteti selecta facultativ oricand in navigarea pe site-ul www.cadourifoto.ro sau cand creati un cont nou. Bifand casuta din dreptul frazei va dati acordul sa primiti aceste informatii, iar lasandu-o libera, nebifata, nu va dati acordul.

   

  Orice MEMBRU sau CLIENT are dreptul de a obtine de la CADOURI FOTO, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, sau printr-un email la adresa office@cadourifoto.ro , in mod gratuit:

  1. a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;
  2. b) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
  3. c) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;
  4. d) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele oricarei operatiuni efectuate intr-un anumit context, conform lit. b) sau c) daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

   

  Conform Legii nr. 677/2001, MEMBRUL/ CLIENTUL beneficiaza de dreptul de acces si de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei. De asemenea, are dreptul să se opuna prelucrării datelor personale care il privesc şi să solicite ştergerea datelor (orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc). Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisa online, datată la adresa de email office@cadourifoto.ro, cu un text explicit sau cu titlul “Dezabonare”, MEMBRUL/ CLIENTUL revocandu-si astfel acordul dat si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese, dar numai in conformitate cu art. 2.8.

   

  Dreptul de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex. prelucrări efectuate de serviciile financiare, fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu.

  Orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

  Datele personale nu vor fi transferate cu buna credinta în afara teritoriului Romaniei.

  Dacă unele din datele personale sunt incorecte, MEMBRUL/ CLIENTUL trebuie sa informeze CADOURI FOTO cât mai curând posibil.

   

  6.2. CADOURI FOTO poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul din care se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre CADOURI FOTO pentru a imbunatati serviciile oferite CLIENTILOR sau UTILIZATORILOR sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor MEMBRULUI/ CLIENTULUI contravine intereselor legale sau legitime sau produce pagube de orice natura de partea CADOURI FOTO si/sau al eventualilor terti cu care Photo Gifts Shop SRL are contracte de parteneriat in acel moment.

  6.3. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, CLIENTUL sau MEMBRUL are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

  6.4. In cazul in care este disponibila plata online si CLIENTUL opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, procesarea datelor de card bancar se face in mod exclusiv pe serverele procesatorului de carduri bancare cu care CADOURI FOTO a incheiat un contract .

  6.5. CADOURI FOTO nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale CLIENTULUI.

  6.6. Politica de confidentialitate si securitate CADOURI FOTO se refera doar la datele furnizate voluntar de catre CLIENT sau MEMBRU exclusiv pe SITE. CADOURI FOTO nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara SITE-ului.

  6.7. CADOURI FOTO se obliga ca datele colectate ale CLIENTULUI/ MEMBRULUI sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale MEMBRULUI/ CLIENTULUI vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

  6.8. Exceptie face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

  6.9. Procesatorul de carduri bancare agreat de catre CADOURI FOTO are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare TRANZACTIE, in cazul in care aceasta exista.

  6.10. CADOURI FOTO garanteaza ca datele personale ale unui UTILIZATOR/ MEMBRU/ CLIENT, colectate prin intermediul formularului de contact vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

  6.11. Photo Gifts Shop SRL ia toate masurile organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale, ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

  1. Datele sunt stocate electronic in fisiere care pot fi accesate numai de utilizatorii autorizati ai firmei, care la randul lor au acces la acestea prin intermediul unui nume de utilizator si o parola (parola se va modifica periodic). Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea. In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive, conturile de acces sunt suspendate.
  2. Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de serviciu. Pentru aceasta, operatorul va stabili tipurile de acces dupa functionalitate (introducere, prelucrare, salvare, etc.) si dupa actiunile aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, etc) precum si procedurile privind aceste tipuri de acces.
  3. Platforma si serverul in care introduc clientii datele sunt securizate. Computerele se vor instala in incaperi care se pot incuia. Daca pe ecran apar date cu caracter personal asupra carora nu se actioneaza o perioada data, stabilita de operator, sesiunea de lucru se va inchide automat.
  4. Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pentru aceasta operatiune si numai in scopuri cerute de legile in vigoare.

  6.12. Site-ul foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor.

  6.13. Practici de trimitere emailuri:

  – Toate adresele care primesc bounce sau undelivered la trimitere, sunt automat scoase din list de notificari

  – Toate emailurile trimise contin instructiuni simple si clare de dezabonare

  6.14 Pentru orice intrebari legat de aceasta politica de confidentialitate, va rugam se ne contactati prin email la office@cadourifoto.ro

  6.15 Modificari la politica de confidentialitate

  6.15.1 Verificam din cand in cand politica noastra si o putem actualiza din cand in cand. Orice modificari pe care le vom face, vor fi publicate pe website si cand va fi cazul, prin email.

  6.15.2 Aceasta politica a fost actualizata in 8 August 2018

   

  1. Politica de vanzare online

   

  7.1. Accesul la serviciu

  7.1.1. Accesul la SERVICIU este permis oricarui UTILIZATOR sau MEMBRU care poseda sau isi creeaza un CONT.

  7.1.2.Pentru a i se permite accesul la SERVICIU, MEMBRUL va trebui sa accepte prevederile prezentului DOCUMENT.

  7.1.3. CADOURI FOTO isi rezerva dreptul de a limita accesul CLIENTULUI la SERVICIU si chiar de a sterge CONTUL acestuia in cazul in care considera ca in baza comportmentului avut de catre CLIENT, accesul si existenta CONTULUI CLIENTULUI ar putea prejudicia in vreun fel CADOURI FOTO. Acest drept poate fi exercitat in orice moment si nu este necesara notificarea CLIENTULUI in acest sens.

  7.1.4. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi CLIENTI/ MEMBRI. Fiecare MEMBRU/CLIENT poate avea un singur CONT.

  7.1.5. In cazul in care se descopera accese partajate de acest gen, CADOURI FOTO isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul CLIENTULUI la CONTINUT sau SERVICIU.

   

  7.2. Produse si servicii

  7.2.1. CADOURI FOTO poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care CADOURI FOTO are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

  7.2.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul SERVICIULUI sunt destinate exclusiv uzului personal al CLIENTULUI.

  7.2.3. CADOURI FOTO poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor CLIENTI.

  7.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si sunt preturi de vanzare finale catre CLIENTI.

  7.2.5. Discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Se pastreaza intotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare, valabila in momentul emiterii comenzii.

  Tariful unui produs afisat pe site taiat cu o linie si urmat de un pret mai mic semnifica pretul de vanzare initial si cel cu discount in cadrul unei promotii, la un moment dat. Aceste tarife au caracter pur informativ si pot suferi modificari in orice moment.

  7.2.6. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON folosind informatiile furnizate de catre CLIENT in formularul destinat acestui scop. CADOURI FOTO nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de CLIENT pentru factura. In cazul in care plata se face prin card bancar, comanda va fi confirmata in momentul in care se va emite factura catre CLIENT. Pana in acel moment contravaloarea comenzii va fi blocata in contul CLIENTULUI nefiind transferata in conturile CADOURI FOTO.

  7.2.7. Plata prin transfer bancar (ordin de plata), se face numai pe baza emiterii unei facturi proforme care va fi primita prin email. In acest caz, produsele vor fi rezervate in stoc timp de trei zile lucratoare pana la confirmarea platii de catre banca. Daca plata nu este confirmata, rezervarea comenzii se va sterge din sistem.

  In cazul platilor online sau in cont bancar, CADOURI FOTO nu este/nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre CLIENT, incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai CLIENTUL.

  7.2.8. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site si vanzarea lor (texte /imagini statice / dinamice, greutate produse, caracteristici, stocuri, /prezentari multimedia/ link-uri catre alte site-uri partenere, etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea CADOURI FOTO, acestea fiind cu titlu de prezentare. CADOURI FOTO poate retrage o oferta de produse sau o poate modifica in orice moment, poate intrerupe vanzarea unor produse sau extinde/ restrange numarul lor (serii limitate), fara a datora daune sau alte penalitati catre nici un actual sau potential CLIENT.

  7.2.9. In descrierea si prezentarea imaginii produselor sau serviciilor, CADOURI FOTO isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii, etc.) care nu sunt incluse in costurile produselor respective si care nu vor fi livrate la cumpararea produselor de pe SITE. Fotografiile produselor afisate pe SITE pot avea mici diferente fata de produsele reale (culoare, nuante, etc) datorita luminii in momentul fotografierii si interfetei electronice de prezentare, dar CADOURI FOTO depune toate eforturile pentru ca fotografiile sa reflecte cat mai real produsele comandate. Diferentele care pot aparea depind de asemenea de specificatiile tehnice si de reglajele monitorului utilizat.

   

  7.3. Valabilitatea si disponibilitatea produselor si serviciilor

  7.3.1. CADOURI FOTO isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a MEMBRULUI sau CLIENTULUI.

  7.3.2. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul in care se face COMANDA, in limita stocului disponibil.

  Produsele pot aparea pe SITE cu urmatoarele specificatii:

  • In stoc – produsul este disponibil in stoc si se poate livra in urma trimiterii COMENZII si confirmarii de catre CADOURI FOTO in aproximativ 1-2 zile lucratoare si in limita stocului fizic existent. Stocul este actualizat cel putin o data pe saptamana. Daca printr-o eroare unul dintre produsele comandate nu mai poate fi livrat (eroare de stoc, eroare umana, etc) si plata s-a efectuat, CADOURI FOTO va returna banii CLIENTULUI.
  • Stoc epuizat – produsul nu este disponibil si nici nu sunt informatii precise privind revenirea in stoc
  • Disponibil / Livrare in 1-2 saptamani/ Disponibil la Comanda pentru Comenzi speciale – produsul poate fi livrat in baza unei comenzi ferme, in termenul si conditiile agreate in momentul confirmarii comenzii. Pentru achizitionarea produselor pe baza de comanda, in functie de valoarea acesteia, se poate solicita achitarea unui avans de cel putin 50% din valoarea produselor. Daca printr-o eroare unul dintre produsele comandate nu mai poate fi livrat (eroare de stoc, eroare tehnica, umana, etc.) si plata s-a efectuat online sau in contul bancar, CADOURI FOTO va returna banii CLIENTULUI pentru produsul in cauza.

  In cazul produselor personalizate nu se poate realiza returul acestora tinand cont de caracterul lor unic care face imposibila vandabilitatea catre alti clienti. In acest caz returul se poate realiza doar ca urmare a constatarii unor vicii de fabricatie, conform art 7.9.2.

  CADOURI FOTO nu este raspunzator de fluctuatiile stocurilor furnizorilor si nu poate fi tras la raspundere in cazul in care un produs sau partile componente ale acestuia dispar din oferta furnizorilor sau sub-furnizorilor sai.

  7.3.3. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul in care se face COMANDA, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.

  7.3.4. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o COMANDA emisa si confirmata nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.

  7.3.5. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.

  7.3.6. CLIENTUL poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract conform art 7.4.7, atunci cand este contactat de catre, sau contacteaza CADOURI FOTO, conform cu art 7.4.2 si metoda de plata aleasa de acesta este cu card bancar.

  7.3.7. CLIENTUL poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, conform art. 7.9.

   

  7.4. Comanda online

  7.4.1. CLIENTUL poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe SITE.

  7.4.2. Prin finalizarea comenzii, CLIENTUL consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui DOCUMENT si COMANDA LANSATA/EMISA/ PLASATA.

  7.4.3. Prin lansarea comenzii, CLIENTUL consimte ca CADOURI FOTO poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de CADOURI FOTO (telefonic sau email) pentru confirmarea personala a comenzii in urmatoarele scopuri:

  • 7.4.3.1. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de catre CLIENT.
  • 7.4.3.2. Validarea de catre CLIENT a contravalorii comenzii efectuate, conform art. 8.4.3.3, si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata (i.e. transport, etc)
  • 7.4.3.3. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.

  In cazul in care COMANDA nu poate fi confirmata din diverse motive (tehnice, umane, forta majora, etc.) in cel mult 3 (trei) zile lucratoare, aceasta este anulata automat de sistem. Clientii accepta ca CADOURI FOTO nu poate fi fortat sa livreze o comanda care nu a fost confirmata in conditiile de mai sus.

  7.4.4. CADOURI FOTO va denunta unilateral si va anula automat o comanda efectuata de catre CLIENT, chiar si fara o notificare prealabila adresata CLIENTULUI, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele situatii:

  • 7.4.4.1. Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului CLIENTULUI, a tranzactiei, in cazul platii online;
  • 7.4.4.2.Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de CADOURI FOTO, in cazul platii online;
  • 7.4.4.3. Datele furnizate de catre CLIENT pe site sunt incomplete sau incorecte
  • 7.4.4.4. Activitatea CLIENTULUI pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea CADOURI FOTO si/sau partenerilor acestuia.
  • 7.4.4.5. Existenta unei livrari nereusite catre acelasi client din motive ca refuz plata contravaloare comanda, destinatar negasit la adresa dupa 2 incercari, destinatar nu raspunde la telefon
  • 7.4.4.6. Pentru alte motive obiective.

  7.4.5. CLIENTUL poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat conform

  7.4.6. In cazul in care CLIENTUL renunta la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului CLIENTULUI a autorizat tranzactia bancara, in sensul blocarii in contul CLIENTULUI a contravaloarii produselor si serviciilor achizitionate de catre acesta, suma aceasta va fi deblocata de catre CADOURI FOTO in maxim 10 de zile de la data la care CADOURI FOTO a luat la cunostinta de acest fapt.

  7.4.7. In cazul in care unele produse comandate de catre CLIENT printr-o comanda efectuata cu plata cu card bancar nu sunt disponibile pe stoc, CADOURI FOTO va informa CLIENTUL asupra acestui fapt si va dispune deblocarea in contul CLIENTULUI a contravalorii acestor produse, in cazul in care aceasta suma a fost blocata pe cardul CLIENTULUI, in maxim 10 zile de la data la care CADOURI FOTO a luat la cunostinta acest fapt.

  7.4.8. O comanda plasata nu poate fi modificata. Daca clientul doreste o modificare (includerea sau renuntarea la produse) acesta va anula comanda care nu corespunde cu dorintele sale si va face o noua comanda in sistem.

  7.4.9. Din momentul in care CLIENTUL valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care CADOURI FOTO informeaza CLIENTUL cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine CONTRACT la Distanta, conf. O.G.34/2014 art. 2.

  7.4.10. Detaliile de livrare a produselor, incluzand, dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii, nu constituie o obligatie contractuala din partea CADOURI FOTO, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

  7.4.11. In cazul in care un CLIENT isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre CLIENT inainte de momentul modificarii. Se vor lua in considerare noile date modificate pentru contractele viitoare si, in masura in care este posibil, pentru livrare si contact pentru contractele in curs de derulare.

   

  7.5. Comanda telefonica

  7.5.1. CLIENTUL /MEMBRUL nu poate efectua comenzi telefonice, ci poate fi doar ajutat sa isi creeze un cont pe SITE si sa plaseze o comanda online.

   

  7.6. Contract si finalizare

  7.6.1. CADOURI FOTO va include in coletul expediat catre CLIENT toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre CLIENT.

  7.6.2. CADOURI FOTO va facilita informarea CLIENTULUI asupra stadiului in care se afla comanda sau contractul la distanta.

  7.6.3. Contractul la distanta la care se adauga documentele care atesta livrarea catre CLIENT a produselor contractate de acesta, de partea CADOURI FOTO, devine Contract onorat.

   

  7.7. Transport/Livrare

  7.7.1. CLIENTUL are la dispozitie ca modalitate de transport a produselor/serviciilor achizitionate livrarea prin intermediul unei firme de curierat rapid.

  Livrarea se poate face doar catre o persoana fizica sau juridica din Romania.

  Comenzile sosite incepand cu vineri dupa ora 14:00 si pana luni dimineata ora 09:00 vor fi procesate luni, in ordinea sosirii. In cazul in care volumul comenzilor depaseste capacitatea noastra de procesare, acestea vor fi procesate in urmatoarea zi. Comenzile speciale vor avea conditii separat stabilite pentru plata si livrare, in functie de specificul acestora.

  Pretul total al serviciilor de transport si livrare se calculeaza la momentul in care se face comanda in functie de greutatea totala a comenzii, sau, daca este cazul, in functie pretul total al acesteia.

  CADOURI FOTO estimeaza pe baza unor indicatori agreati cu firma de curierat costul transportului si al livrarii. Clientul accepta prin plasarea comenzii aceste estimari, indiferent de datele care au stat la baza determinarii acestui cost. In consecinta, Clientul nu poate solicita un cost inferior al transportului pe baza unor cantariri sau masuratori proprii ale coletului.

   

  7.7.2. Livrarea se va face prin serviciul de curierat rapid, iar comanda ajunge la dumneavoastra in 24-72 ore (in zilele lucratoare ale saptamanii) din momentul primirii pe email a confirmarii de inregistrare a comenzii pentru produsele aflate in stoc si in functie de gradul de incarcare a rutelor de destinatie si volumul de livrari ale firmei de curierat, urmand ca pentru produsele care nu se mai afla in stoc sau pentru comenzile speciale sa se agreeze impreuna cu CLIENTUL un alt termen de livrare, agreat in prealabil cu CADOURI FOTO la lansarea COMENZII. Livrarea se poate face doar catre o persoana fizica sau juridica din Romania.

  7.7.3. In cazul in care produsul poate fi livrat cu depasirea termenului agreat, CADOURI FOTO va informa Clientul prin e-mail, in termen de maxim 10 de zile de la confirmarea comenzii, cu aplicarea prevederilor art. 7.8.3, caz in care Clientul poate renunta in scris la comanda, iar in eventualitatea in care plata a fost efectuata prealabil livrarii, sumele platite vor fi rambursate in totalitate conform legii, in termen de 10 de zile de la data renuntarii.

  CADOURI FOTO S.R.L. va depune toate eforturile pentru respectarea termenelor de livrare mentionate pe site. Totusi, CADOURI FOTO S.R.L nu poate fi responsabila pentru eventualele intarzieri de livrare sau pierderi de colete provocate de catre un tert sau de catre consumator sau de o cauza imprevizibila si insurmontabila precum cazul de forta majora.

  In cazul nereceptionarii coletului in cadrul termenelor indicate, vom investiga impreuna cu societatea de curierat motivele care au determinat acest lucru. Pe parcursul acestei perioade, nici o returnare a costurilor nu va putea fi efectuata.

  Pentru orice alte informatii nu ezitati sa ne contactati online la office@cadourifoto.ro

   

  7.8. Calitate si garantii

  7.8.1. Fiecare produs comercializat beneficiaza de termenul de garantie in conformitate cu legislatia romana in vigoare si in conditiile mentionate de aceasta, garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003. In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare MEMBRU sau CLIENT poate solicita, in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia conform articolelor prezentului DOCUMENT.

  Avand in vedere natura produselor de cadouri personalizate, CADOURI FOTO nu poate acorda garantie pentru folosirea acestora de catre clienti mai mult decat cea mentionata de lege.

  Anumite produse pot beneficia de o garantie contractuala si acest lucru va fi mentionat daca este cazul in capitolul cu detaliile produsului la momentul vanzarii sale exclusive pe SITE. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor si componentelor acestora mentionate de catre producatori si furnizori si nici un CLIENT nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea existenta. Acest lucru inseamna ca garantia produselor oferita de catre CADOURI FOTO este cea oferita de catre furnizorii CADOURI FOTO, care este de 30 de zile de la data livrarii, in cazul in care nu este mentionat alt termen de garantie in pagina de descriere a produsului.

  La solicitarea garantiei este necesara trimiterea de catre CLIENT a produselor cu defectiuni impreuna cu accesoriile si documentele insotitoare aferente. In cazul in care produsele ajung neinsotite de acestea, produsele pot fi returnate expeditorului fara a i se solutiona garantia. Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, taieri, produsele utilizate in conditii neadecvate (expunerea in mediu parfumat sau in alte conditii improprii, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta), expunerea la lichide sau alte substante, contactul cu substante chimice.

   

  7.8.2. CADOURI FOTO nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a nici unui produs/serviciu disponibil spre achizitionare pe SITE. In cazul in care CADOURI FOTO nu poate executa contractul din cauza ca produsul nu este disponibil, va informa CLIENTUL despre acest lucru, la data la care CADOURI FOTO ia la cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit de catre Client, sumele varsate ca plata vor fi rambursate de catre CADOURI FOTO in termen de maximum 30 zile de la lansarea comenzii, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

   

  7.8.3. In eventualitatea depasirii termenului de livrare pentru produsele aflate in stoc indicat la art. 7.7.2, CADOURI FOTO va informa CLIENTUL prin e-mail si/sau telefon si va agrea cu acesta prelungirea termenului de livrare cu o perioada ce nu va depasi termenul de livrare prevazut initial. In cazul in care, in cadrul noii perioade agreate de comun acord, produsul va fi indisponibil pentru livrare, CLIENTUL poate solicita in scris rezilierea contractului la distanta si anularea comenzii. CLIENTUL are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la data emiterii notificarii de informare pentru a-si exprima optiunea privind produsul comandat. Lipsa primirii de catre CADOURI FOTO a unui raspuns din partea CLIENTULUI sau imposibilitatea contactarii CLIENTULUI la datele de contact indicate in termenul precizat se va considera ca accept tacit al acestuia pentru prelungirea perioadei de livrare. In toate cazurile in care Clientul isi exprima optiunea in scris pentru rezilierea contractului si anulare a comenzii, daca produsul a fost deja platit de acesta, CADOURI FOTO va inapoia sumele platite conform art. 7.7.3.

   

  7.9. Returnarea produselor

  In cazul in care coletul adus de catre curier nu este in stare buna si prezinta elemente clare de deteriorare severa a integritatii pachetului si a continutului (pachetul este desfacut, rupt, intepat, continutul distrus, etc), se pot face mentiuni cu privire la eventualele probleme in momentul livrarii pe documentul de livrare al curierului (numit AWB) sau se intocmeste un proces verbal de constatare, se fac fotografii si se refuza primirea si plata coletului.

  Nu sunt insa considerate probleme deteriorarile minore, normale, care sunt datorate manevrarii si manipularii pachetelor si care nu afecteaza continutul acestora (de exemplu: prafuirea/ murdarirea exteriorului pachetelor, indoirea usoara a colturilor, etc).

  Orice reclamatie ulterioara livrarii de catre curier, cu privire la aceste aspecte, sunt nule.

  7.9.1. CLIENTUL CADOURI FOTO poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui CONTRACT la distanta, in urmatoarele situatii:

  7.9.1.1. Coletele prezinta deteriorari severe sau produsele prezinta defecte de fabricatie.

  Coletele ce nu corespund din punct de vedere estetic (care prezinta deteriorari evidente) vor fi refuzate.  Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.

  7.9.1.2. Produsele au fost livrate sau facturate gresit

  7.9.1.3. Produsele au specificatii eronate pe site fata de realitate

  7.9.1.4.”Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor” conf. O.G. 130/2000 si modificarile din OUG 34/ 2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse de pe site-uri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 34/2014 art. 16 Returnarea produselor trebuie sa se faca pe cat este posibil in ambalajul original, dar cu toate accesoriile si documentele si fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura, trebuie sa fie noi, fara sa fi fost purtate sau folosite de nici un fel (spalate, impregnate cu parfum sau odorizante de camera, etc), trebuie sa fie complete (impreuna cu toate accesoriile si etichetele sale). Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului.

  7.9.2. CLIENTUL este obligat sa notifice CADOURI FOTO intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor si comunicarea acestui fapt catre CADOURI FOTO.

  In eventualitatea in care produsul achizitionat prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs nou, cu conditia notificarii in scris a CADOURI FOTO in termen de 14 zile de la receptionarea produsului. Daca inlocuirea nu este posibila, se va returna contravaloarea lui sau se poate achizitiona un alt produs.

  7.9.3. CLIENTULUI care a notificat CADOURI FOTO conform art 7.9.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate la CADOURI FOTO in maxim 14 zile lucratoare de la data receptionarii produselor, bineinteles cu expedierea notificarii (cu confirmare de primire din partea CADOURI FOTO si trimitere prin curier/ posta (costul cel mai convenabil), in caz contrar CADOURI FOTO considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.

  Produsele se vor trimite cu toate documentele primite care l-au insotit si cu formularul de retur. Utilizarea serviciilor de curierat permit urmarirea coletului, dar CADOURI FOTO nu este responsabila pentru coletele pierdute pe drumul de retur al produselor.

  7.9.4. CLIENTUL CADOURI FOTO nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui CONTRACT si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

  • 7.9.4.1. Inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 7.9.1.3.
  • 7.9.4.2. Cererea de returnare cauzata de oricare situatie prevazuta la 7.9.1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 14 zile lucratoare prevazute conform art 7.9.2, din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.
  • 7.9.4.3. In cazul returnarii produsului cu una dintre cauzele declarate in art. 7.9.1, produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).
  • 7.9.4.4. Conf.O.G. 34/2014 art. 16 CADOURI FOTO isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care:

  –    prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produsele extrem de fragile sau casabile (daca este cazul).

  –    produsele sunt confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;

  7.9.5. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile de la confirmarea returului de catre CADOURI FOTO. Returnarea se face numai in conturi indicate de Client. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs.

  7.9.6. In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, conform 7.9.1.1, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

  7.9.7. In cazul in care CLIENTUL care a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 7.9.1.1, iar CADOURI FOTO nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, acesta va oferi CLIENTULUI contravaloarea produsului in conformitate cu 7.9.5.

  7.9.8. Contravaloarea serviciilor suplimentare, incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre CLIENT, nu se ramburseaza.

  7.9.9. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/reexpediere vor fi suportate de catre CLIENT, la costurile solicitate de catre Curier pentru livrari standard, exceptie facand situatiile prezentate la punctele 7.9.1.1 si 7.9.1.2, precum si in cazul lipsei conformitatii conform 7.9.1.3, situatie in care CADOURI FOTO va suporta contravaloarea transportului. De asemenea, in cazul, livrarii a unor produse gresite, conform cap.7.4., cheltuielile de returnare sunt in sarcina CADOURI FOTO.

  7.9.10 Modalitati de plata acceptate de catre CADOURI FOTO disponibile:

  – Plata cu ordin de plata in cont bancar: CLIENTUL va plati contravaloarea produselor comandate in contul bancar mentionat in formularul de COMANDA

  – Plata ramburs: CLIENTUL va plati agentului de curierat contravaloarea comenzii la primirea coletului.

  – Plata cu cardul online: CLIENTUL va plati online cu cardul bancar

  – Plata prin PayPal: CLIENTUL va plati folosint contul sau de PayPal

  In unele situatii care tin de politica interna de marketing, securitatea platilor si a livrarilor, CADOURI FOTO poate informa clientul ca anumite comenzi se pot onora doar daca se foloseste un anumit mod de plata. In cazul in care clientul refuza modalitatea de plata propusa, comanda se anuleaza fara nici un fel de obligatie de ambele parti.

  Nu pot fi returnate produsele “Comenzi speciale” (produse personalizate sau confectionate la cerere). In cazul in care produsul returnat face parte dintr-o promotie/ discount/ pachet promotional si in urma returului conditiile initiale ale promotiei nu mai sunt indeplinite, suma aferenta se va deduce din contravaloarea produselor returnate care urmeaza sa fie platita clientului.

  Prevederile legilor care guverneaza cumparaturile online nu se mai aplica in cazul in care clientul se prezinta la sediul firmei ca sa ridice personal comanda, chiar daca aceasta a fost achizitionata de pe site-ul magazinului online pentru ca se considera ca produsul a fost verificat in momentul ridicarii si acesta este in conformitate cu cerintele clientului.

   

  1. Frauda

   

  8.1. CADOURI FOTO nu solicita CLIENTILOR sau UTILIZATORILOR sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/etc.) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale. Exceptie fac numai CLIENTII persoane juridice, in sensul obtinerii de catre CADOURI FOTO a numarului de cont, respectiv a bancii CLIENTULUI, pe numele caruia se va face facturarea unei comenzi daca exista neclaritati sau pentru confirmarea comenzii.

  8.2. CLIENTUL / MEMBRUL isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

  8.3. CADOURI FOTO declina orice responsabilitate, in situatia in care un MEMBRU /CLIENT ar fi/este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele CADOURI FOTO .

  8.4. CLIENTUL sau MEMBRUL va informa CADOURI FOTO asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

  8.5. CADOURI FOTO nu promoveaza SPAM-ul. Orice MEMBRU/ CLIENT care a furnizat explicit adresa sa de email pe SITE poate opta pentru stergerea acesteia, acesta insemnand dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de email. De asemenea, este interzisa trimiterea catre CADOURI FOTO sau catre SITE a mesajelor care contin virusi, deruleaza campanii politice sau publicitare, scrisori in lant sau orice forma de spam.

  8.6. Comunicarile realizate de catre CADOURI FOTO prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. email) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturii catre acestea, la data transmiterii continutului.

  8.7. Urmatoarele scopuri, atinse sau nu, vor fi considerate tentativa de fraudare a siteului/continutul si/sau CADOURI FOTO si se va pune in miscare cercetarea penala impotriva acelora care au incercat sa, sau au atins aceste scopuri:

  • 8.7.1. de a accesa datele de orice tip ale altui MEMBRU/CLIENT prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.
  • 8.7.2. de a altera sau altfel modifica continutul SITE-ului sau Continutului expediat prin orice metoda de catre CADOURI FOTO catre MEMBRU /CLIENT
  • 8.7.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza SITE-ul
  • 8.7.4. de a accesa sau a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre CADOURI FOTO catre MEMBRU/ CLIENT atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

  8.8. Urmarirea obtinerii unor avantaje prin folosirea de conturi false (nume care nu sunt reale sau folosirea identitatii unor persoane de catre alte persoana) se considera tentativa de frauda si va avea ca efect anularea avantajelor obtinute, blocarea accesului la SITE-ul CADOURI FOTO si raportarea catre autoritati.

   

  1. Limitarea de responsabilitate 

   

  9.1. CADOURI FOTO nu poate fi tinuta responsabila in fata niciunei persoane fizice sau juridice care utilizeaza SITE-ul sau CONTINUT-ul, altfel decat in limita articolelor ce constituie prezentul DOCUMENT.

  9.2. CADOURI FOTO nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu /etc.) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe SITE sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice fel pierderi.

  9.3. In cazul in care un MEMBRU/ CLIENT considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre CADOURI FOTO violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate contacta pentru detalii CADOURI FOTO, conform detaliilor de contactare, astfel incat CADOURI FOTO sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

  9.4. CADOURI FOTO nu garanteaza MEMBRULUI sau CLIENTULUI acces pe site sau la serviciu si nu ii confera dreptul de a descarca, de a modifica,  de a reproduce, de a copia, de a exploata partial si/sau integral CONTINUTUL, in orice maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al CADOURI FOTO.

  9.5. CADOURI FOTO nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

  9.6. CADOURI FOTO este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre MEMBRU sau CLIENT prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al CADOURI FOTO, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura de partea MEMBRULUI, CLIENTULUI si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

  9.7. CADOURI FOTO nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

  9.7.1. serviciul va fi potrivit cerintelor CLIENTULUI

  9.7.2. serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel

  9.7.3.produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor CLIENTULUI.

  9.8. Operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt, sub nicio forma, responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre CLIENT sau MEMBRU si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.

  9.9 Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de catre CADOURI FOTO de la acel client, pentru respectiva livrare. Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Factura proforma si cea fiscala constituie contractul de vanzare-cumparare conform legislatiei romane in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea expeditiei cu privire la faptul ca a primit produsele si acestea sunt conform  comenzii.

   

  1. Forta majora si cazul fortuit

   

  CADOURI FOTO, partenerii si furnizorii sai nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in executarea obligatiilor contractuale sau in ceea ce priveste continutul furnizat pe SITE, rezultand direct sau indirect din cauze de forta majora sau care nu depind de vointa CADOURI FOTO. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare sau accesul neautorizat la echipamentul tehnic CADOURI FOTO, virusii informatici, lipsa conexiunii la internet sau telefon, erorile de operare, greva, calamitati, razboi, etc.

  10.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, niciuna din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

  10.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte parti, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

  10.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

  10.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

  10.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului, dar in limitele art. 10.3.

   

  1. Litigii

   

  11.1. Prin folosirea/ vizitarea/ vizualizarea/ etc. a SITE-ului sau al oricarui continut trimis de catre CADOURI FOTO MEMBRULUI/ CLIENTULUI prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile prezentelor capitole din “Termeni si conditii”.

  11.2. Orice disputa cu referire la prezentele “Termeni si Conditii” care ar putea sa apara intre MEMBRU/CLIENT si CADOURI FOTO se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul CADOURI FOTO, in conformitate cu legile romane in vigoare.

  11.3. CADOURI FOTO nu raspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea “Termenilor si conditiilor”.

  11.4. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

  11.5. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

   

  1. Dispozitii finale

   

  12.1. CADOURI FOTO isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul sau orice continut, fara notificare prealabila a MEMBRULUI sau CLIENTULUI.

  12.2. CADOURI FOTO nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

  12.3. CADOURI FOTO isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

  12.4. Daca oricare dintre clauzele din prezentul DOCUMENT va fi gasita nula, indiferent de cauza, acest lucru nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni Termenii si conditiile prezente, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat, iar clientul isi isi asuma in totalitate drepturile si obligatiile ce decurg din cumpararea de pe site-ul www.cadourifoto.ro.

   

  1. Feedback

   

  13.1. In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu serviciile si produsele Photo Gifts Shop SRL, va rugam sa ne contactati prin email la office@cadourifoto.ro  Feedback-ul poate fi transmis prin oricare din metodele puse la dispozitie, cu respectarea conditiilor legale: mesajele trebuie sa nu fie ilegale, amenintatoare, defaimatoare, etc. la adresa Cadouri Foto sau a unei terte parti.

  13.2. Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii realizate de catre UTILIZATORII site-ului despre sau referitoare la CADOURI FOTO sau site-ul www.cadourifoto.ro, la functionalitatea sau imbunatatirea acestuia, vor ramane proprietatea S.C. Photo Gifts Shop SRL, care va detine exclusiv drepturile asupra punerii lor in practica si care va fi exonerata de orice obligatie de recompensare pentru acestea.

  Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online a litigiilor